Traductor

dilluns, 14 d’octubre del 2013

Mor es fotògraf mallorquí Toni Catany

Antoni Catany i Jaume ha mort es vespre d'avui 14 d'octubre de de 2013. Va néixer dia 15 d'agost de 1942 an es municipi de Llucmajor, i va ser un fotògraf de formació autodidacta. Residia des de 1960 a Barcelona, on va estudiar Ciències químiques i se va iniciar a sa professió fotogràfica com a free-lance, realitzant, en un principi, reportatges de viatges.

Fotografia de Toni Catany del 2011.


El
1968 va publicar es seus primers sobre reportatges sobre Israel i Egipte a sa revista Destino, i sobre ses Balears a La Vanguardia. Molt prest, però, deixà  sa fotografia de premsa i el 1972 va protagonitzar per primera vegada una exposició sobre fotografies seves.


Temes com es bodegó, es paisatges i s'arquitectura mediterrània, es retrats i es nus masculins són es que tractava es fotògraf llucmajorer. En sa seva obra combina elements des passat, de sa tradició, de s'experimentació, tenint en compte sa gran influència de sa pintura en sa seva fotografia, alternant blanc-i-negre i color. Se decidí per imitar ses tècniques antigues des calotip i més tard ses polaroids transportades.


       Entre es premis que ostenta es fotògraf llucmajorer hi destacam:
  • El 1987 es seu llibre fotogràfic "Natures Mortes" va ser premiat a sa Primavera Fotogràfica de Barcelona
  • Es juliol de 1991 es Ministeri de Cultura francès li va atorgar es títol de Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres
  • El 1997 sa seva monografia "Toni Catany. Fotografies" va ser premiada per ets Editors Europeus, i sa Generalitat de Catalunya li va concedir es premi an es millor llibre il·lustrat de l'any
       Fotografies de s'àlbum titulat "Venessia"



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada